Vanliga frågor

Här hittar ni svaren på den vanligaste frågorna.
Vi säljer inte glass. Däremot är vi experter på tillbehör till glassen. Här hittar du vårt sortiment. Flera av våra återförsäljare säljer förstås glass. Leta bland våra återförsäljare här.
Nej, vi är experter på glasstillbehör. Däremot kan någon av våra samarbetspartners ha glassmaskiner i sitt sortiment. Leta bland våra samarbetspartners här.
Nej, vi har ingen försäljning direkt till konsumenter.
Använd vår sökfunktion här. Klicka på den region du tillhör. Våra återförsäljare i området listas i alfabetisk ordning.
Har du inte redan fått katalogen av någon av våra återförsäljare kan du enkelt beställa den här.
Det går alldeles utmärkt! Här beskriver vi hur du går tillväga.
Ja vi har menyskyltar för topping och strössel.
Nej, glasstillbehör är vad vi är duktiga på. Kanske kan någon av våra återförsäljare och samarbetspartners hjälpa dig? Du hittar dem här.
Ja. Vi kommer undan för undan att lägga upp bilder allteftersom säsongerna skiftar. Så håll utkik – fler kommer!
Våra glasskopor är inte avsedda att diskas i maskin. Vårt skandinaviska vatten får aluminium att reagera och bli missfärgat. Vi har dock en skopa, 28-651, som har en keramikbeläggning. Den tål maskindisk.
Nic finns i hela Skandinavien och är representerad av Nimatopaal i Sverige och Norge, Frima Vafler i Danmark och Condite Oy i Finland. Vi har även producenter som tillhör koncernen; Candeco i Sverige och Idun Industri i Norge.
Nic är ett varumärke som ett antal bolag i Skandinavien samlar sig kring. Nic är den första bokstaven i Nimatopaal - Idun - Candeco. Vi vill vara branschens One stop shop vad gäller produkter till skop- och mjukglass.
Hardtopping är en fettbaserad topping som stelnar när den kommer i kontakt med den kalla glassen.
Alla hardtoppingar ska förvaras och hanteras i rumstemperatur (20-24 grader). Då de är fettbaserade ska de skakas innan användning. Om produkten inte håller rätt temperatur – spola flaskan i ljummet vatten i ca fem minuter.
Vi använder oss av externa partners för transporter in och ut från vårt lager. Vi har ej någon egen distrubition.
Nej. Det enda vi kan göra är att ge dig en indikation på marknadsvärdet på våra produkter. Vänd dig till någon av våra utmärkta återförsäljare för att få deras aktuella prislista.
Vi kommer att publicera våra produktdatablad på webbplatsen inom kort. Kontakta oss direkt för att få produktdatablad.
I ingrediensförteckningen på varje produkt specificeras innehållet. Vi arbetar med att märka produkter som innehåller allergener med en speciell symbol. Tills vidare ber vi dig kontakta oss för mer exakt information.
Som slutkund vänder du dig till den återförsäljare som du köpt produkten av. Återförsäljare kontaktar Nimatopaal.
Då vi i största möjliga mån vill använda naturliga färger i våra produkter kan direkt solsken göra att strösslets färger bleknar. Vi rekommenderar att förvara lagret av strössel torrt och mörkt.
Nej.
Ja, naturligtvis. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig.
Denna skopa har ett huvud som är storleken 1/24-dels gallon. Mått i millimeter finns på respektive produkts sida.
Du väljer helt enkelt den skopa du vill ha beroende på hur stora kulor du vill kunna göra. 1/24 och 1/30 är något av standardstorlekar.
Laddar
Laddar