Super Sour Crunch en favorit på Sunne Sommarland

fredag 30 juli 2021

Hos Sunne Sommarland kan hela familjen roa sig bland pooler och vattenrutschkanor från morgon till kväll, och när sötsuget slår till finns både mjukglass och Scoop slush att tillgå.
– Ungarna bygger berg av slush i muggarna, säger Reine Flodin, anläggningschef Sunne Sommarland.
Efter flera veckor med sol lyckas vi ändå pricka in det som kommer bli en av sommarens hittills regnigaste dagar, men vad gör det när vi är på väg till ett vattenland? När vi kommer fram står besökarna redan utanför och väntar, trots att regnet hänger i luften.


Reine Flodin, anläggningschef på Sunne sommarland, visar ett foto som är taget inne på parken. Kortet föreställer en man som står och skrattar bredvid ett barn som leker, i en vattenpöl.

Oavsett om du vill plaska i en vattenpöl eller slänga dig ut i vattenrutschkanan Fritt fall har Sunne sommarland något att erbjuda dig. Reine vågar påstå att såväl småbarn som morföräldrar kan roa sig i parken.
– Vatten är oslagbart. Jag pratade med en man som var här och åkte Fritt fall tre gånger. Han sa: ”Några sånna här saker fanns inte när jag var ung, så nu får man ta igen det.”, han var över 70 år, berättar Reine.

Lemon-slush en favorit bland vuxna

Vattenrutschkanor, pooler, hinderbanor, äventyrsgolf och såklart, glass och Scoop slush. Molly Andersson jobbar sin första säsong på Sunne Sommarland och tillbringar mycket tid i mjukglasskiosken.
– Nästan alla vill ha topping och strössel på sin glass, man blir förvånad om de inte vill ha det. De vuxna vill oftast ha Noisette-topping och barnen Unicorn-pärlor, men väldigt många väljer Super Sour Crunch också, berättar Molly Andersson.

I slush-baren är det tag själv-principen som gäller, du köper en mugg och fyller sedan på den själv med den eller de smaker du vill ha.
– Ungarna bygger berg av slush i muggarna, berättar Reine.

Bland slush-smakerna är det Jolly Cola som är mest populär, men riktigt varma dagar vill även de vuxna ha den svalkande drycken och då är det Lemon som oftas blir förstavalet.

Sunne Sommarland har öppet till och med 15 augusti.
www.sunnesommarland.se