Slush - Butikens mest lönsamma kvadratmeter

torsdag 10 juni 2021
I verkstaden på Nic’s lager står Magnus Andersson och servar Scoop slush-maskiner. Magnus är på hemmaplan ett par dagar innan han drar vidare på sin serviceturné bland svenska nöjesparker. Sedan februari har han, i rollen som servicetekniker, och Jennie Olsson, Key Account Manager, åkt runt och hjälpt nöjesparkerna att starta upp sin slush-verksamhet.
– Förra året fick ju inte alla parkerna öppna på grund av covid, men i år har det varit full fart, berättar Jennie.


Slush har en given plats hos många nöjesparker men även glasskiosker, caféer samt godis- och spelbutiker har upptäckt produktens många fördelar – framförallt den stora lönsamheten.
– Vi säger att Scoop slush är butikens mest lönsamma kvadratmeter, tack vare den fantastiska vinstmarginalen. Du kan räkna med ungefär 87 procent vinst per såld slush, berättar Jennie.

Men vad är slush egentligen?
– Det är som en blandning mellan isglass och saft kan man säga, så det är verkligen perfekt för varma sommardagar.
I Nic’s sortiment finns i dagsläget nio olika smaker plus tre sockerfria varianter. Smakerna kan drickas var för sig eller blandat, eller varför inte i kombination med mjukglass – en så kallad freak slush.

– Vi har märkt att många glassförsäljare nu utökar sitt sortiment med slush och det är ju ett väldigt bra komplement , säger Jennie.
– Det är smidigt också eftersom kunden kan hämta sin slush själv, som när du köper kaffe på en bensinmack. Då köper du muggen och fyller på kaffet själv, slushen kan fungera på samma sätt, berättar Magnus.

I Nic’s sortiment finns i dagsläget sex olika slushbägare, både för engångsbruk och refill. Nic säljer även marknadsföringsmaterial och maskinerna för att tillverka slushen.
– Vi säljer en- två- och trekammarmaskiner, så det finns utrustning för alla storlekar på verksamheten, avslutar Jennie Olsson.