Varumärket Nic

År 2005 förvärvade Idun Industri A/S (Orkla) bolagen Candeco samt Nimatopaal och tankarna om ett gemensamt varumärke för glasstillbehör började dyka upp. Man såg en stor potential i att utveckla ett eget varumärke, vilket skulle ge en enhetlig avsändare på produkterna och en tydligare kommunikation ut mot marknaderna. Med hjälp av en reklambyrå skapades en brandbook för ett nytt varumärke - Nic – vilket stod för initialerna i Nimatopaal, Idun och Candeco.

1 januari 2008 föddes således det varumärke som kom att betyda så mycket för gruppens utveckling. Målsättningen med det nya varumärket var att hitta en gemensam plattform och samla hela konceptet under ett och samma tak. Det visade sig att just detta var något som marknaden hade saknat och att det fanns ett uppdämt behov. Fokuset blev att skapa en one-stop-shop – d.v.s. göra det enkelt för kunden att hos en och samma leverantör hitta alla tillbehör för glass och desserter.

Nic Group

Nic Group är uppdelade i fem kluster:

Nic Nordic Läs mer nedan
Nic Germany Eisunion
Nic BeNeLux Nic Nederlands, Laan Heilo
Nic UK Call Caterlink Ltd, Macantonio Foods Ltd, Waverley Bakery Ltd
Orchard Valley Foods Group Candeco, Orchard Valley Foods Ltd, County Confectionery Ltd

Målet för Nic Group är att vara marknadsledande inom glasstillbehör samt ingredienser för glasstillverkning.

Nic Nordic

Nic Nordic består av Nimatopaal, Frima Vafler och Våffelbagaren. 
Nimatopaal ingår sedan 2005 i Idungruppen och Orkla. Bolaget har i nästan fyra decennier haft som huvudsaklig affärsidé att förse marknaden med glasstillbehör. Nimatopaal har 17 st årsanställda (2019) och ansvarar för den svenska, norska och finska marknaden.
Frima Vafler A/S ansvarar för den danska marknaden samt export. Man har även huvudansvar för produktion och sourcing av strutar och våfflor.
Våffelbagaren i Kristianstad AB är specialiserade på tillverkning och försäljning av våfflor.
I Finland är systerföretaget Condite Oy återförsäljare och distributör av Nics produkter.

Orkla

Nic ägs av Orkla, Nordens ledande leverantör av varumärken och konceptlösningar inom dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll.
Orkla består av ett antal verksamhetsområden;
Orkla Foods, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Care, Orkla Investments och Orkla Food Ingredients.

Orkla Food Ingredients (OFI)

Orkla Food Ingredients är den ledande leverantören av bageri-ingredienser i Norden och Baltikum, men är också en av de ledande aktörerna i Europa.
OFI är uppdelat i 8 affärsenheter där bl a Nic Group ingår tillsammans med Idun Industri.