Nimatopaal i Dala-Järna AB blir Nic – Sweden AB

tisdag 20 september 2022
Efter nästan 60 år byter Nimatopaal i Dala-Järna AB namn till Nic - Sweden AB. 
– Nu börjar en ny era, säger Kristoffer Enander, Managing Director Nic - Sweden AB.
Den 1 januari 2008 föddes varumärket Nic, ett namn utifrån de tre bolagen Nimatopaal, Idun och Candeco. Målet med det nya varumärket var att hitta en gemensam plattform och samla alla tillbehör för glass och desserter under samma tak. Det visade sig att detta var något som marknaden saknade och man fokuserade därför på att skapa en one-stop-shop – det vill säga göra det enkelt för kunden att hos en och samma leverantör hitta allt den behöver för att skapa enastående glassupplevelser.

Planen lyckades och Nic-gruppen omsätter idag cirka 2 miljarder kronor och har konceptutveckling och lager i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Storbritannien samt Nederländerna. Nic-gruppen ingår i sin tur i Orkla-koncernen med över 21 000 anställda och en omsättning på över 50 miljarder NOK (2021).

Ett naturligt steg på resan

Sedan varumärket Nic startade 2008 har den svenska, finska och norska verksamheten bedrivits av Nimatopaal i Dala-Järna AB. Nimatopaal startade 1965 och får nu som mogen 57-åring lämna över till Nic - Sweden AB. Insidan är densamma, det är bara utsidan som får ett lyft.

– Att byta namn innebär bland annat att det kommer vara samma avsändare på våra produkter som på våra fakturor, det underlättar såväl kommunikationen som varumärkesbyggande med både kunder och leverantörer, säger Kristoffer Enander, Managing Director Nic - Sweden AB, och fortsätter,

– Vi har startat en varumärkesresa och namnbytet är en naturlig del av det. Nu börjar en ny era.