Lindesnäs herrgård - En glasspärla i Dalarna

torsdag 24 juni 2021

Har du provat någon av de 35 olika glassorterna på Lindesnäs herrgård? Om inte så är det hög tid för ett besök. 
Birgitta Falck och Conny Fridberg över Lindesnäs herrgård 2010 och har låtit verksamheten växa fram i sin egen takt. För många dansare är Lindesnäs herrgård förknippad med logdans, något som pågick i drygt 40 år. Men tiderna förändras och sedan 2015 är det glassbar och nu även mat som herrgården satsar på. 
– Vi började med nio glassmaker men jag sa direkt att vi ska ha tjugofyra, folk skrattade åt mig då, men nu har vi trettiofem, säger Birgitta och ler stort.

I de två glassdiskarna hittar du allt från citronsorbet till dulce de leche, och på hyllan bakom disken finns strössel och topping från Nic. Birgittas filosofi är att det ska vara mycket av allt, mycket glass och mycket tillbehör.
– Jag brinner för glass och kommer aldrig ge mig med den, säger Birgitta.

Från och med idag, 24 juni, har Lindesnäs herrgård öppet från klockan 12 till 22:30 varje dag, och släpper restriktionerna kommer de utöka till midnatt.
– Vi har köket öppet så länge vi har öppet, kommer du hit fem minuter före stängning så ska du kunna få det du vill ha, avslutar Birgitta.

Tre anledningar att besöka Lindesnäs herrgård i sommar

  1. Glassutbudet, 35 olika glassmaker är många smaker, det finns verkligen något för både stora och små. Och vill du inte ha kulglass finns det dessutom mjukglass, och Piggelin i frysen.
  2. Bruksmiljön och lugnet. Lindesnäs bruk anlades vid slutet av 1700-talet och blev ett av Sveriges största järnbruk. Är du intresserad av historia finns ett bruksmusem och slaggstensruiner att kolla in.
  3. Förutom att äta glass kan du spela minigolf, bada, fiska eller varför inte spela pingis på glassgubben?