Högsäsong på lagret i Dala-Järna

torsdag 27 maj 2021

Mellan takhöga stålhyllor susar lagerpersonalen fram på truckar lastade med vita Nic-kartonger. Ur högtalarna hörs rockklassiker och då och då hojtar någon en fråga mellan hyllplanen. Klockan 07:00 öppnas portarna till Nic’s lager i Dala-Järna, och direkt därefter drar arbetet igång. Det är mer regel än undantag att det redan då står lastbilschaufförer och väntar på att få lasta ur sina bilar.
– Under högsäsongen från april till augusti rullar det in 10-15 lastbilar per dag, både med in- och utleveranser, berättar Robert Westas, lagerförman.

På lagret finns det fyra helårsanställda som förstärks av två-tre säsongsarbetare.
– Vi kan ha toppar på 120 pall per dag och regniga perioder kan vi vara nere på 30, men i snitt skickar vi iväg 70 pall om dagen kan man säga. Så det är viktigt med duktigt folk på lagret, och det har vi, berättar Robert.

På pallarna står det allt från strössel och topping till glasskopor, doppvärmare och sugrör. Nic i Dala-Järna förser nämligen både Sverige, Norge och Finland med verktyg och tillbehör till glass, milkshake, desserter och kaffedrinkar. Totalt finns det drygt 330 olika Nic-produkter, plus tusentals produkter från Nic’s systerbolag och leverantörer.
– Vi vill att våra kunder ska känna att det finns ett varierat och stort sortiment, så att de kan vända sig till ett ställe för att få tag på de flesta produkter som de använder i sina verksamheter, säger Jessica Brännkärr, Product Manager.


Storsäljaren bland Nic-produkterna är chokladtoppingen. Toppingen lanserades år 1992 och har varit en stabil favorit bland svenskarna allt sedan dess.
– 2018, när det var så varmt, skickade vi ut drygt 500 pall chokladtopping, avslutar Robert Westas.

Text & bild: Theres Broberg