Gelato
Drömmer du om att tillverka din egen glass? Vi hjälper dig hela vägen - från uppstart till produktion! Vi på Nic vill gärna dela med oss av våra kunskaper om hur du enkelt kan tillverka din egen gelato. Att det dessutom är lönsamt och kreativt, möjlighet till oändliga smakkombinationer, gör detta hantverk ännu roligare. Baser, smaksättningar, toppingar osv - vi har alla produkter du behöver!Ladda ner broschyr
Vad är Gelato?
Gelato kommer ursprungligen från Italien och är en krämig och smakrik variant av glass. Den är oftast baserad på mjölk, eller vatten, vilket ger en lägre fetthalt än traditionell gräddglass.Gelato innehåller också mycket mindre invispad luft eftersom den rörs långsammare under infrysningen. Därför känns gelaton mer kompakt och kan serveras i lite mindre mängd, men ändå ge samma tillfredsställelse. Eftersom gelato serveras mindre kall än vanlig glass blir smakupplevelsen både rikare och större.
Varför tillveka egen gelato?
1. Den är fantastiskt god och färgglatt inbjudande!2. Kunderna uppskattar det hemlagade hantverket!
3. Du kan berätta för kunden vad din glass innehåller!
4. Du kan skapa uppseendeväckande smakkombinationer!
5. Gelato stärker ditt varumärke och gör dig unik!
Så här gör du
1. Du börjar med att tillverka en bas. Det finns en varm och en kall processvariant – den varma ska pastöriseras.2. Sedan smaksätter du basen med en pasta – här finns många smaker att välja på.
3. Basen hälls därefter i en glassfrysare/maskin och när glassen sedan är färdig töms den ur i ett glasstråg.
4. Nu är det dags att dekorera din gelato! Använd Variegati/topping, nötter, frukt och bär. Komihåg att ju mer inbjudande glassdisk, desto mer försäljning!
5. I det sista momentet ska glassen frysas ytterligare för att stabilisera råvarorna. Nu är gelaton färdig att servera!
Workshops
Tillsammans med våra samarbetspartners anordnar vi workshops där vi kombinerar både teori och praktik.Produkter
Hos oss hittar du alla kvalitetsprodukter samt den kunskap du behöver för att kunna förverkliga din dröm. Vi samarbetar med de marknadsledande inom branschen och erbjuder ett brett sortiment av baser, smaksättningar, toppingar, bägare och andra tillbehör. Se våra produkterRecept
Vi tillhandahåller recept anpassade efter varje kunds behov.Maskiner
Nic säljer inte maskiner utan fokuserar istället på att vara experter på gelato-ingredienser.Vi samarbetar med de marknadsledande inom branschen och låter kunden själv få välja maskinleverantör. Fördelarna med detta är också att det ger dig som kund, valfriheten att själv välja märke på dina gelato-produkter.
För mer information kontakta
Emanuele Iezzi
Teknisk konsult (Danmark)
ei@frimavafler.dk
Phone + 45 70262511
Mobil + 45 51816226
KÖP PRODUKTER ONLINE
Gelato
Drömmer du om att tillverka din egen glass? Vi hjälper dig hela vägen - från uppstart till produktion! Vi på Nic vill gärna dela med oss av våra kunskaper om hur du enkelt kan tillverka din egen gelato. Att det dessutom är lönsamt och kreativt, möjlighet till oändliga smakkombinationer, gör detta hantverk ännu roligare. Baser, smaksättningar, toppingar osv - vi har alla produkter du behöver!Ladda ner broschyr
Vad är Gelato?
Gelato kommer ursprungligen från Italien och är en krämig och smakrik variant av glass. Den är oftast baserad på mjölk, eller vatten, vilket ger en lägre fetthalt än traditionell gräddglass.Gelato innehåller också mycket mindre invispad luft eftersom den rörs långsammare under infrysningen. Därför känns gelaton mer kompakt och kan serveras i lite mindre mängd, men ändå ge samma tillfredsställelse. Eftersom gelato serveras mindre kall än vanlig glass blir smakupplevelsen både rikare och större.
Varför tillveka egen gelato?
1. Den är fantastiskt god och färgglatt inbjudande!2. Kunderna uppskattar det hemlagade hantverket!
3. Du kan berätta för kunden vad din glass innehåller!
4. Du kan skapa uppseendeväckande smakkombinationer!
5. Gelato stärker ditt varumärke och gör dig unik!
Så här gör du
1. Du börjar med att tillverka en bas. Det finns en varm och en kall processvariant – den varma ska pastöriseras.2. Sedan smaksätter du basen med en pasta – här finns många smaker att välja på.
3. Basen hälls därefter i en glassfrysare/maskin och när glassen sedan är färdig töms den ur i ett glasstråg.
4. Nu är det dags att dekorera din gelato! Använd Variegati/topping, nötter, frukt och bär. Komihåg att ju mer inbjudande glassdisk, desto mer försäljning!
5. I det sista momentet ska glassen frysas ytterligare för att stabilisera råvarorna. Nu är gelaton färdig att servera!
Workshops
Tillsammans med våra samarbetspartners anordnar vi workshops där vi kombinerar både teori och praktik.Produkter
Hos oss hittar du alla kvalitetsprodukter samt den kunskap du behöver för att kunna förverkliga din dröm. Vi samarbetar med de marknadsledande inom branschen och erbjuder ett brett sortiment av baser, smaksättningar, toppingar, bägare och andra tillbehör. Se våra produkterRecept
Vi tillhandahåller recept anpassade efter varje kunds behov.Maskiner
Nic säljer inte maskiner utan fokuserar istället på att vara experter på gelato-ingredienser.Vi samarbetar med de marknadsledande inom branschen och låter kunden själv få välja maskinleverantör. Fördelarna med detta är också att det ger dig som kund, valfriheten att själv välja märke på dina gelato-produkter.
Storbyvägen 7 | 786 71 | Dala-Järna
Telefon: +46 281 59 49 00
Epost: info@nicice.se