Enkla vägen till en nic(e) affär
Kanske har du redan upptäckt att strössel och topping är ett snabbt och enkelt sätt att tjäna pengar? Genom att ställa öppna frågor till kunden – ”vilken smak önskar du?”– skapar du lätt merförsäljning. Här hittar du några tips på hur du kan tjäna mer och samtidigt ge kunden en ännu bättre glassupplevelse.
Utpris 7 kr
Beräknat 20 g tillbehör per portion.
Kostnad per såld glass  Intjäning per såld glass  Sälj 70 glassar per dag  7 dagar i veckan  På 17 veckor
Topping    2,34 kr3,91 kr273,70 kr1 915,90 kr32 570,30 kr
Strössel   3,28 kr2,97 kr207,90 kr1 455,30 kr24 740,10 kr
Doppmassa   2,39 kr3,86 kr270,20 kr1 891,40 kr32 153,80 kr
Utpris 10 kr
Beräknat 20 g tillbehör per portion.
Kostnad per såld glass  Intjäning per såld glass  Sälj 70 glassar per dag  7 dagar i veckan  På 17 veckor
Topping    2,34 kr3,91 kr273,70 kr1 915,90 kr32 570,30 kr
Strössel   3,28 kr2,97 kr207,90 kr1 455,30 kr24 740,10 kr
Doppmassa   2,39 kr3,86 kr270,20 kr1 891,40 kr32 153,80 kr
Tips!
Överdosera inte!
Cirka 20 gram topping per servering räcker. För mycket topping gör att glassen försvinner och marginalerna blir mindre. De kunder som vill ha extra topping frågar efter det.

Servera glassen i en stor våffla!

Ett tips kan vara att ta en lite större våffla. Man fångar då upp toppingen och man slipper kletiga fingrar.

Erbjud storsäljarna samt årets nyheter!
Choklad, jordgubb, kola och noisette är storsäljarna, men det är samtidigt bra att kunna visa ett brett utbud. Årets nyheter är alltid lockande!
Ställ öppna frågor!
Fråga alltid ”vilket strössel/topping vill du ha?”, istället för att fråga ”vill du ha”.

Använd strösselsked!

Man räknar med cirka 20 gram strössel per servering. Håll koll på portioneringen med hjälp av vår strösselsked! En struken sked mäter ca 10 gram. Doppa aldrig glassen i strösslet, både av hygeniska och ekonomiska skäl.

Bilder säljer!

Vi äter med ögonen så tänk därför på hur du visar glassen i din glassbar. Vi har bilder på enkla portioner och färdiga menyer.
Enkla vägen till en nic(e) affär
Kanske har du redan upptäckt att strössel och topping är ett snabbt och enkelt sätt att tjäna pengar? Genom att ställa öppna frågor till kunden – ”vilken smak önskar du?”– skapar du lätt merförsäljning. Här hittar du några tips på hur du kan tjäna mer och samtidigt ge kunden en ännu bättre glassupplevelse.
Utpris 7 kr
Beräknat 20 g tillbehör per portion.
Kostnad per såld glass  Intjäning per såld glass  Sälj 70 glassar per dag  7 dagar i veckan  På 17 veckor
Topping    2,34 kr3,91 kr273,70 kr1 915,90 kr32 570,30 kr
Strössel   3,28 kr2,97 kr207,90 kr1 455,30 kr24 740,10 kr
Doppmassa   2,39 kr3,86 kr270,20 kr1 891,40 kr32 153,80 kr
Utpris 10 kr
Beräknat 20 g tillbehör per portion.
Kostnad per såld glass  Intjäning per såld glass  Sälj 70 glassar per dag  7 dagar i veckan  På 17 veckor
Topping    2,34 kr3,91 kr273,70 kr1 915,90 kr32 570,30 kr
Strössel   3,28 kr2,97 kr207,90 kr1 455,30 kr24 740,10 kr
Doppmassa   2,39 kr3,86 kr270,20 kr1 891,40 kr32 153,80 kr
Tips!
Överdosera inte!
Cirka 20 gram topping per servering räcker. För mycket topping gör att glassen försvinner och marginalerna blir mindre. De kunder som vill ha extra topping frågar efter det.

Servera glassen i en stor våffla!

Ett tips kan vara att ta en lite större våffla. Man fångar då upp toppingen och man slipper kletiga fingrar.

Erbjud storsäljarna samt årets nyheter!
Choklad, jordgubb, kola och noisette är storsäljarna, men det är samtidigt bra att kunna visa ett brett utbud. Årets nyheter är alltid lockande!
Ställ öppna frågor!
Fråga alltid ”vilket strössel/topping vill du ha?”, istället för att fråga ”vill du ha”.

Använd strösselsked!

Man räknar med cirka 20 gram strössel per servering. Håll koll på portioneringen med hjälp av vår strösselsked! En struken sked mäter ca 10 gram. Doppa aldrig glassen i strösslet, både av hygeniska och ekonomiska skäl.

Bilder säljer!

Vi äter med ögonen så tänk därför på hur du visar glassen i din glassbar. Vi har bilder på enkla portioner och färdiga menyer.