Café Victor
- Med Fokus på hemlagad gelato och mjukglass
- Gelato-trenden har kommit till Skandinavien för att stanna, konstaterar caféägarna Mia Nilsen och Boris Praljak i Arendal, Norge.
Det är en härlig vårdag och vi träffar paret Mia och Boris i Arendal, en populär turistort, ca 3,5 timme söder om Oslo. De berättar hur de år 2012 började fundera på att starta ett eget café och hur de ungefär vid samma tidpunkt fick reda på att ett café nere i hamnen var till salu.- Det var snabba beslut som gällde och vi fick ett dygn på oss att bestämma oss, skrattar Mia.
Idag driver de två caféer, Café Victor och Harebakken, med tydligt fokus på att allt som serveras ska vara hemlagat och tillagat på plats.
Från idé till verklighet
Mia fortsätter:- Det var på SMAK-mässan i Lilleström 2017 som vi fick upp ögonen för gelato (italiensk glass) och kom i kontakt med Jessica Brännkärr (Nic Manager Gelato SE/NO red anm.). Både Mia och Boris blev helt sålda på idéen om egenproducerad gelato och började studera maskiner och produkter för att lära sig mer. - Det är en dyr investering och kräver nogrann planering, säger Boris, men Jessica har stöttat oss från dag 1. Kontakten med henne har betytt väldigt mycket, speciellt i uppstartsfasen då allt är nytt och frågorna är många. Hon har funnits vid vår sida hela tiden och gett oss information, tips och råd. Det har varit suveränt!
I en uppstart erbjuds alla nya Nic gelato-kunder möjligheten att vara med på en workshop. - Vi åkte till Malmö på workshop och där mötte vi Jessica och ett helt gäng med entusiastiska gelato-fans, berättar paret Nilsen. Dagarna var mycket givande och efter det satte vi igång med att beställa produkter för att sedan börja producera vår första gelato.
Gästerna på Café Victor är framförallt lokalbefolkningen i Arendal, men under maj-augusti anländer mängder med turister till den vackra sommarorten. Många kommer med båt för att lägga till i hamnen och strosa längs strandkanten. Mia och Boris sätter sommartid upp en extra “glassbod” där de serverar sin gelato.
Rena, naturliga smaker
Paret har också valt att investera i mjukglassmaskiner och tillverkar numera sin egen mjukglass. För att locka till sig nya kunder, och för att få kunder att återvända gång på gång, har de börjat med “Veckans smak”. Det har verkligen varit en succé! Pistage-mjukglass med citronströssel var förra sommarens största hit.- Vi ser att det är rena och naturliga smaker som gäller. Våra sorbeter t ex är populära tack vare att de verkligen smakar frukt. Vi använder bara färsk, alternativt frusen, frukt och det märker våra kunder, berättar Mia.
De mest populära gelatosmakerna på Café Victor och Harebakken är ändå hasselnöt, pistage, choklad och salt karamell. På plats tillverkas också en syrlig yoghurt gelato som många kunder gillar eftersom den inte är så söt.
- Något annat som efterfrågas mer och mer är mjölk- och glutenfria alternativ. Detta måste vi givetvis anpassa oss efter och därför använder vi antingen havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk, berättar Boris.
- Än så länge är det inte så många som tillverkar sin egen glass i Norge, men det dröjer nog inte länge förrän det kommer fler gelato-producenter, tror Boris och Mia.
- Gelato-trenden är absolut här för att stanna eftersom dagens kunder vill ha äkta smaker och är villiga att betala för kvalitet, avslutar paret Nilsen/Praljak.
Café Victor
- Med Fokus på hemlagad gelato och mjukglass
- Gelato-trenden har kommit till Skandinavien för att stanna, konstaterar caféägarna Mia Nilsen och Boris Praljak i Arendal, Norge.
Det är en härlig vårdag och vi träffar paret Mia och Boris i Arendal, en populär turistort, ca 3,5 timme söder om Oslo. De berättar hur de år 2012 började fundera på att starta ett eget café och hur de ungefär vid samma tidpunkt fick reda på att ett café nere i hamnen var till salu.- Det var snabba beslut som gällde och vi fick ett dygn på oss att bestämma oss, skrattar Mia.
Idag driver de två caféer, Café Victor och Harebakken, med tydligt fokus på att allt som serveras ska vara hemlagat och tillagat på plats.
Från idé till verklighet
Mia fortsätter:- Det var på SMAK-mässan i Lilleström 2017 som vi fick upp ögonen för gelato (italiensk glass) och kom i kontakt med Jessica Brännkärr (Nic Manager Gelato SE/NO red anm.). Både Mia och Boris blev helt sålda på idéen om egenproducerad gelato och började studera maskiner och produkter för att lära sig mer. - Det är en dyr investering och kräver nogrann planering, säger Boris, men Jessica har stöttat oss från dag 1. Kontakten med henne har betytt väldigt mycket, speciellt i uppstartsfasen då allt är nytt och frågorna är många. Hon har funnits vid vår sida hela tiden och gett oss information, tips och råd. Det har varit suveränt!
I en uppstart erbjuds alla nya Nic gelato-kunder möjligheten att vara med på en workshop. - Vi åkte till Malmö på workshop och där mötte vi Jessica och ett helt gäng med entusiastiska gelato-fans, berättar paret Nilsen. Dagarna var mycket givande och efter det satte vi igång med att beställa produkter för att sedan börja producera vår första gelato.
Gästerna på Café Victor är framförallt lokalbefolkningen i Arendal, men under maj-augusti anländer mängder med turister till den vackra sommarorten. Många kommer med båt för att lägga till i hamnen och strosa längs strandkanten. Mia och Boris sätter sommartid upp en extra “glassbod” där de serverar sin gelato.
Rena, naturliga smaker
Paret har också valt att investera i mjukglassmaskiner och tillverkar numera sin egen mjukglass. För att locka till sig nya kunder, och för att få kunder att återvända gång på gång, har de börjat med “Veckans smak”. Det har verkligen varit en succé! Pistage-mjukglass med citronströssel var förra sommarens största hit.- Vi ser att det är rena och naturliga smaker som gäller. Våra sorbeter t ex är populära tack vare att de verkligen smakar frukt. Vi använder bara färsk, alternativt frusen, frukt och det märker våra kunder, berättar Mia.
De mest populära gelatosmakerna på Café Victor och Harebakken är ändå hasselnöt, pistage, choklad och salt karamell. På plats tillverkas också en syrlig yoghurt gelato som många kunder gillar eftersom den inte är så söt.
- Något annat som efterfrågas mer och mer är mjölk- och glutenfria alternativ. Detta måste vi givetvis anpassa oss efter och därför använder vi antingen havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk, berättar Boris.
- Än så länge är det inte så många som tillverkar sin egen glass i Norge, men det dröjer nog inte länge förrän det kommer fler gelato-producenter, tror Boris och Mia.
- Gelato-trenden är absolut här för att stanna eftersom dagens kunder vill ha äkta smaker och är villiga att betala för kvalitet, avslutar paret Nilsen/Praljak.
Storbyvägen 7 | 786 71 | Dala-Järna
Telefon: +46 281 59 49 00
Epost: info@nicice.se