Här är 2022 års nyheter från Nic Sverige

torsdag 31 mars 2022
”En spännande bred mix med något för alla”, så sammanfattar vår Area Sales Manager Jessica Geidnert årets nyheter. Eller vad sägs till exempel om Scoop Piggelin och Pistagekrokant?

Inte mindre än 17 olika produkter finns med på årets lista med nyheter från Nic Sverige. På listan hittar du allt från non food-produkter till riktigt spännande samarbeten med flera kända varumärken.- Vi lanserar faktiskt fem co-brand produkter i år, KitKat-strössel och fyra nya slushsmaker, Piggelin, Calippo Cola, Calippo Jordgubb och sockerfri Jolly cola, berättar Jessica Geidnert, Area Sales Manager, och fortsätter.
- Vi tycker om att korsa branschgränser, godis kan vara glass, glass kan vara godis. På så vis känner konsumenterna igen sig och vet redan på förhand vad produkterna smaker. Det styrker och ökar försäljningen ute i kioskerna.

För allra första gången kommer det i höst att lanseras en limited edition-topping, smaken? Pepparkaka.
- Vi ser verkligen framemot att lansera pepparkakstoppingen. Vi har inte testat en limited edition-produkt tidigare så det här ska bli riktigt spännande. Vi tror att det skapar förväntan och öppnar upp möjligheten att jobba mer med säsongsbetonade menyer, säger Jessica Geidnert.
- Vi väljer att lansera toppingen i augusti eftersom vi anser att smaken passar bra under hösten och vintern, och genom att senarelägga produktionen så får produkten dessutom hållbarhet under rätt säsong.

Förutom alla spännande produkter lanseras även två nya teman och ett nytt koncept. Tanken med dessa teman och koncept är att de ska hjälpa både grossister och kiosker att skapa inspirerande menyer och i slutänden, sälja mer.
- Årets teman är Superheroes som baseras på vårt nya strössel Superhero Minipärlor, Game Mode utifrån vårt nya strössel Gaming Cola Crystals samt Cookielicious, ett koncept där vi plockat in alla våra kakrelaterade produkter och skapat ett gäng smarriga recept. Fördelen med våra teman och koncept är att det går att använda dem till både enklare menyer till kiosker och mer avancerade uppläggningar till exempelvis desserter på restaurang, avslutar Jessica Geidnert.

Alla nyheter 2022

Superhero Minipärlor

Glada och lekfulla färger i kombination med fruktig smak gör dessa superhero minipärlor perfekta till mjukglassen. Strösslet ingår i produktkategorin minipärlor och är fritt från palmolja.

Gaming Cola Crystals

Små, krispiga sockerkristaller i grönt, blått och svart med smak av cola. Strösslet ingår i en ny produktkategori för oss på Nic – sockerkristaller – och är både veganskt och fritt från palmolja.

KitKat

KitKat®-strösslet består av spröda bitar av kex delvis täckta med mjölkchoklad. Här får du både crunch och choklad i samma produkt.

Pistagekrokant

Dessa knapriga bitar av dragerad pistagenöt är en klassisk kombination tillsammans med glass. Strösslet är veganskt och fritt från palmolja.

Minilinser – Ny färg

Vi uppgraderar våra chokladlinser med en ny, pastellig färgsättning, baserad på naturliga färgämnen från frukt och bär.

Pepparkakstopping – Limited Edition

Pepparkaka på flaska, hur låter det? Vår pepparkakstopping har en klassisk, kryddig smak av kanel, kardemumma, ingefära, muskot och nejlika. Den passar utmärkt till både glass och dessert.

Milkshakebägare

En hållbar milkshakebägare tillverkad FSC-märkt papper och grön PE. Ingår i vår generics-familj med färgglada bägare. ”Som en påse karameller”, säger Jessica Geidnert, ASM Nic Sverige.

Plastfri sked och spade

Plastfri sked och spade i naturlig färg. Komposterbar med mat- och trädgårdsrester.

Scoop Calippo Jordgubb

Läskande slush med smak av Calippo Jordgubb.

Scoop Calippo Cola

Läskande slush med smak av Calippo Cola.

Scoop Piggelin

Läskande slush med smak av Piggelin.

Jolly Cola - Sockerfri

En av våra mest populära slushsmaker – nu som sockerfri variant.

Scoop-bägare med logga färg

Vi uppdaterar våra Scoop-bägare med en logga i färg.

V-Air slushmaskiner

Slushmaskiner med en modern design som gör dem perfekta för både kiosk, restaurang och cafémiljö.

Take Away-boxar

Take away-boxar i brun kartong som tål både frys och uppvärmning i mikrovågsugn. Finns i tre storlekar, 500 ml, 750 ml samt 1000 ml.

Isoleringspåse

Isoleringspåse för glass och andra frysta varor. Kan med fördel användas i kombination med våra take away-boxar för att hålla varor frysta längre.

Orange våffla

Vi fortsätter bredda vårt våffelsortiment med en ny färg. Perfekt till både påsk- och höstmenyer.
”En spännande bred mix med något för alla”, så sammanfattar vår Area Sales Manager Jessica Geidnert årets nyheter. Eller vad sägs till exempel om Scoop Piggelin och Pistagekrokant?