Årets nyheter från Nic Sverige

torsdag 13 maj 2021
Ballerinatoppingen spås bli alla glassälskares favorit sommaren 2021.

Hur många gånger har du önskat att du haft fyllningen i Ballerinakakan på flaska? Vi säger många. Det fina är att denna dröm nu blivit verklighet. 2020 tog Göteborgskex fram en give away i form av Ballerinafyllningen på flaska. Konceptet gjorde succé och på Nic i Dala-Järna såg man möjligheten att göra något ännu mer. 

– Vi kontaktade Göteborgskex och frågade om vi kunde göra en topping tillsammans, och så blev det, berättar Jessica Geidnert, Area Sales Manager på Nic Sverige. 

Redan innan säsongen dragit igång på riktigt har det skickats iväg nästan 2,5 ton Ballerinatopping till grossister och glasskiosker, så att nyheten kommer bli en älskad favorit i sommar råder det ingen tvekan om.

🌱 Hållbara nyheter i fokus 🌱

På nyhetslistan finns också två toppingklassiker, men med en uppdaterad insida. Från och med i år finns nämligen chokladtoppingen och jordgubbstoppingen, nu med 30% mindre socker. 

– Vi försöker vara lyhörda för marknaden och gör det vi kan för att vara hållbara och även anpassa oss till dem som vill göra medvetna hälsoval, berättar Jessica Geidnert. 

På temat hälsa och framförallt hållbarhet finns det flera nyheter i årets lansering, mycket tack vare EU:s engångsplastdirektiv som från och med juli 2021 förbjuder bland annat sugrör och skedar i plast. Nic har haft fokus på hållbara alternativ i flera år men tar ett extra stort kliv i år. 

– 2021 måste alla skedar och sugrör plockas ur sortimentet, vi väljer dessutom att ta bort de flesta av våra plastbägare, berättar Kristoffer Enander, Sales Director & Nic Sustainability Manager på Nic Sverige.
Istället för sugrör och skedar i plast erbjuds nu träskedar, återanvändbara skedar samt bägare i FSC-märkt papper och grön PE. Grön PE är baserat på ~100% förnybara råvaror samtidigt som de går att återvinna.

– Att byta ut plastskeden mot en återanvändbar sked är en fantastisk förbättring, den produceras dessutom enbart av restprodukter från produktion av pappersmassa, berättar Jessica Geidnert. 

Så man kan säga att ni är redo för sommaren nu?
– Ja, nu är det bara solen som fattas, avslutar Jessica Geidnert. 

🍦 Alla produktnyheter från Nic Ice 2021 🍦