Menu
Här är du: /

Koncernöversikt

Nimatopaal AB, Candeco Cenfektyr och Frima Vafler A/S är alla dotterbolag till norska Idun Industri. Samtliga bolag har export till länder i Europa. Condite Oy är återförsäljare av Nics produkter i Finland.

Nimatopaal ingår sedan 2005 i Idungruppen. Bolaget har i nästan tre decennier haft som huvudsaklig affärsidé att förse marknaden med glasstillbehör. I Nicgruppen agerar Nimatopaal på den svenska marknaden. Här finns Nics centrallager och huvudkontor. I dagsläget finns sju årsanställda samt ytterligare resurser under högsäsong.

Idun Industri levererar ingredienser till bagerier, konditorier och livsmedelsindustrin. Bolaget har också ett stort produktsortiment till glassindustrin. Till dagligvaruhandeln säljer Idun bland annat färsk jäst och torrjäst, marsipan och brödmixer. Idun Industri har genom förvärv i Sverige och Danmark etablerat en marknadsledande position i Norden inom glasstillbehör till glassbarer.

Candeco Confektyr finns i Sverige och tillverkar strössel åt såväl Nic som industrikunder. Utöver strössel till glass har Candeco även en hel del andra strängar på sin lyra när det kommer till sötsaker.

Frima Vafler ansvarar för den danska marknaden samt för produktion och sourcing av strutar och våfflor.Även Våffelbagaren tillhör numera Nic-gruppen och är specialiserade på tillverkning och försäljning av våfflor.

Idun Industri är en del av Orkla Food Ingredients (OFI), som ingår i Orkla Brands och ägs av Orkla.

Orkla Food Ingredients (OFI) är i dag den ledande aktören inom bageriingredienser i Norden, och tillhör en av de fem ledande aktörerna i Europa. OFI består av 29 bolag i 15 länder. Det största kundsegmentet är förstås bagerier och bageriindustrin. Andra viktiga segment är dagligvaror och storhushåll.

Orkla har ett verksamhetsområde inom märkesvaror, aluminiumlösningar, förnybar energi, material och finansiella investeringar. Koncernens omsättning är ca 66 miljarder NOK och antalet anställda är 30 000. Orkla är verksam i fler än 40 länder.
Kontakta oss

Nimatopaal AB
Storbyvägen 7
SE-78051 Dala-Järna
+46 281 59 49 00
info@nimatopaal.se
cus.jpg

Nimatopaal AB © 2019
Design by Nimatopaal AB
Managed by Cavagent CMS